top of page
Orange Table

Data Swamp

Een data swamp is een term die wordt gebruikt om een situatie te beschrijven waarin een organisatie zo veel data in een data lake heeft verzameld dat het moeilijk wordt om het overzicht en de relevantie ervan te bepalen.

Eenvoudig uitgelegd.

Data Swamp

Een data swamp is een term die wordt gebruikt om een situatie te beschrijven waarin een organisatie zo veel data in een data lake heeft verzameld dat het moeilijk wordt om het overzicht en de relevantie ervan te bepalen. Dit kan worden veroorzaakt door een gebrek aan structuur en governance bij het verzamelen, opslaan en analyseren van data.


Een data swamp kan ontstaan als gevolg van een ongecontroleerde groei van data, zoals het verzamelen van data zonder duidelijke doelen of het opslaan van data zonder een duidelijke structuur of classificatie. Dit kan leiden tot een grote hoeveelheid ongeorganiseerde en ongeclassificeerde data, die moeilijk te gebruiken is voor analyse en besluitvorming. Bovendien, als er geen governance is, kan de data snel verouderd of irrelevant worden.


Om deze situatie te voorkomen of op te lossen is het belangrijk om een goede data architectuur en een data governance beleid op te stellen. Het is ook belangrijk om systemen te implementeren die helpen bij het organiseren en classificeren van data, zoals data lakehouse of master data management. Tot slot kan het regelmatig verwijderen van oude of irrelevante data helpen bij het voorkomen van een data swamp.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page