top of page
Orange Table

Data Architectuur

Een data architectuur is een overkoepelend raamwerk dat de structuur, componenten, processen en standaarden definieert voor het beheren, organiseren en integreren van gegevens binnen een organisatie.

Eenvoudig uitgelegd.

Data Architectuur

Een data architectuur is een overkoepelend raamwerk dat de structuur, componenten, processen en standaarden definieert voor het beheren, organiseren en integreren van gegevens binnen een organisatie. Het is een belangrijk onderdeel in een succesvolle data management aanpak.


Concreet beschrijft het een structuur welke gehanteerd wordt in een (modern) data platform. Het verwijst naar de manier waarop data is georganiseerd en gestructureerd om te voldoen aan de behoeften van het data analytics of data science proces. Het richt zich op aspecten zoals gegevensintegratie, gegevensopslag, gegevensbeveiliging, gegevenskwaliteit, datamodellering, gegevensstromen en gegevensuitwisseling.


Een goed ontworpen data architectuur helpt bij het verminderen van gegevenssilos, minimaliseert redundante gegevens, verbetert de data kwaliteit, vergemakkelijkt het maken van data producten en het bevordert het uitwisselen van gegevens op een standaard wijze. Het is een essentieel onderdeel van een robuust en veerkrachtig datamanagementkader binnen organisaties.


Het doel van data architectuur is om een robuuste en efficiënte data omgeving te creëren waarbinnen data analisten of data scientisten gemakkelijk toegang hebben tot de data die ze nodig hebben om data producten op te leveren.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page