top of page
Orange Table

Data lake

Een data lake is een centrale opslagplaats voor ruwe data, waarbij de data in zijn oorspronkelijke vorm wordt opgeslagen en niet wordt bewerkt of georganiseerd op een specifieke manier.

Eenvoudig uitgelegd.

Data lake

Een data lake is een centrale opslagplaats waarin grote hoeveelheden gegevens in de oorspronkelijke vorm worden opgenomen en opgeslagen. De gegevens kunnen vervolgens worden verwerkt en gebruikt als basis voor verschillende analysebehoeften.


Vanwege de open, schaalbare architectuur is een data lake geschikt voor alle typen gegevens uit elke bron, van gestructureerd (databasetabellen, Excel-bladen) tot semi-gestructureerd (XML-bestanden, webpagina's) tot ongestructureerd (afbeeldingen, audiobestanden, tweets), allemaal zonder in te leveren op betrouwbaarheid.


De data kan vervolgens worden geanalyseerd en bewerkt door data-analisten om inzichten te verkrijgen en om beslissingen te nemen. Een data lake biedt de mogelijkheid om een grote hoeveelheid data op te slaan en te verwerken, zonder dat de data op een specifieke manier hoeft te worden georganiseerd. Dit maakt het gemakkelijker om snel te reageren op veranderende behoeften en om data te combineren uit verschillende bronnen.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page