top of page
Orange Table

Data literacy

Data literacy is het vermogen om gegevens te vinden, te begrijpen, te analyseren en te kunnen communiceren. Het is een combinatie van vaardigheden, kennis en tools die nodig zijn om gegevens te begrijpen en effectief te gebruiken om problemen op te lossen en beslissingen te nemen.

Eenvoudig uitgelegd.

Data literacy

Data literacy, in het Nederlands ook wel data geletterdheid genoemd, is het vermogen om gegevens te vinden, te begrijpen, te analyseren en te kunnen communiceren. Het is een combinatie van vaardigheden, kennis en tools die nodig zijn om gegevens te begrijpen en effectief te gebruiken om problemen op te lossen en beslissingen te nemen.


In een wereld waarin data steeds belangrijker wordt voor het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen, wordt data literacy een belangrijk onderwerp voor veel organisaties. Wanneer data literacy op peil is, zijn je medewerkers in staat om informatie uit verschillende bronnen te verzamelen, te begrijpen en te analyseren, en deze informatie vervolgens te gebruiken om betere beslissingen te nemen.


Data literacy omvat vaardigheden zoals gegevensanalyse, statistiek, gegevensvisualisatie en gegevensinterpretatie. Het omvat ook kennis van gegevensbronnen en -formaten, en begrip van de beperkingen van gegevens en de mogelijke vooroordelen in de gegevens. Attitudes zoals nieuwsgierigheid, kritisch denken en het vermogen om problemen op te lossen zijn ook belangrijk voor data literacy.


Data geletterdheid vergroten?

Onze versneller 'vergroot de datageletterdheid van je organisatie & verklein de BI kloof' helpt je daarbij. Met een op maat gemaakt programma vergroten wij de data geletterdheid binnen jouw organisatie.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page