top of page
pexels-karol-d-409701.jpg

Vergroot de datageletterdheid van je organisatie & verklein de BI kloof

De versneller.

Wil jouw organisatie een eerste stap zetten in het meer datagedreven worden, maar je merkt dat je collega's zoeken naar concrete handvaten en tips hoe dit aan te pakken? Begin met het vergroten van je datageletterdheid en laat je organisatie begeleiden bij het zetten van deze eerste stap.

Wanneer is dit relevant?

“Wat is nu echt de toegevoegde waarde van Business Intelligence?”, en “waarom klopt het rapport nooit en is een het altijd zo ingewikkeld als ik een vraag stel?” of simpelweg "we moeten datagedreven worden, maar waar moeten we beginnen?", zijn opmerkingen die je regelmatig hoort in de wandelgangen. Vooral wanneer het beloofde rendement op de investeringen in datawarehouses, data lakes en KPI-dashboards tegenvalt en niemand begrijpt waarom dit zo is, nemen dit soort vragen toe.


Een belangrijke verklaring hiervan is het alsmaar groeiende dilemma dat data en de verwachtingen ervan exponentieel blijven groeien, maar dat de vaardigheden (ook wel datageletterdheid genoemd) & beschikbare tijd van mensen om hier echt iets mee te doen achterblijft. Dit noemen we ook wel de ‘BI kloof’.


Herken jij je hierin? Lees dan verder hoe je dit zou kunnen oplossen. Investeren in de techniek is iets wat op grote schaal gebeurd, maar met al investeringen in data en techniek en het achterblijven van die investeringen in de vaardigheden van de mensen die het moeten gebruiken wordt de BI kloof steeds groter. Zonder mensen op te leiden in datagedreven werken is de inzet van al deze technieken gedoemd te mislukken en blijft het verwachte rendement uit.


Waarom investeren in datageletterdheid?

Je managers & medewerkers opleiden in het gebruiken van data tijdens het uitvoeren van hun werk en op die manier de werkelijke potentie van je BI omgeving benutten, dat is het doel van deze data versneller. We helpen jouw organisatie bij het vergroten van je datageletterdheid en het omarmen van een datagedreven PDCA cyclus in hun dagelijks werk. Deze twee elementen zorgen ervoor dat de BI kloof verkleind wordt en dat je organisatie concrete handvaten krijgt over waar te beginnen bij datagedreven werken.


Dit doen we door middel van intensieve training en begeleiding. Trainingen worden in-company gegeven met een bewezen basis en werkende inhoud, waarbij de details kunnen worden afgestemd op de behoefte van de organisatie. Door dit trainingsprogramma in te zetten binnen je organisatie en hier naast managers ook data-analisten of leden uit de verschillende projectgroepen die bezig zijn met data initiatieven in te betrekken, stimuleren we de samenwerking tussen managers en de uitvoerende collega’s.


Dit stelt managers in staat om begeleid te oefenen met het opstellen van een concrete vraag voor data-analisten die ze ook echt begrijpen. Voor data-analisten is de oefening om een data analyse te doen en de uitkomst op een goede manier te presenteren zodat managers er mee verder kunnen een erg waardevolle oefening. Voor de rest van de organisatie is het met name van belang om te begrijpen wat je met data kunt bereiken en waarom dit belangrijk is.


Hoe ziet het trainingsprogramma er uit?

  • Het organiseren van een inspiratie- en urgentiesessie omtrent de kansen van data en datagedreven werken;

  • Een check-in sessie voor medewerkers om vanuit de praktijk datageletterdheid te vergroten;

  • Een training datagedreven PDCA voor managers & medewerkers;

  • Workshop waarbij managers & data analisten in 6 dagendelen onder begeleiding samen werken aan concrete use cases uit de praktijk.

  • Een training voor data-analisten waarbij ze getraind worden in het communiceren van de resultaten en de relevantie daarvan voor de organisatie;

  • Basistraining Microsoft Power BI;

  • Data community opbouwen met de DataDoen-methodiek;

  • Workshop ontwikkelen profiel van een datagedreven manager.


De exacte samenstelling van het trainingsprogramma stellen we vast tijdens een intake waarbij we kijken naar het huidige volwassenheidsniveau en de behoeften van jouw organisatie. Het is ook mogelijk om dit trainingsprogramma in fases uit te voeren.

Voor wie?

Managers & Data Analisten

Haal meer uit

Je data initiatieven

Soort versneller

Quick starter

Doorlooptijd

Vanaf 1 dag

Start vandaag nog!

Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op om je exacte behoeften door te spreken.

Daarna volgt een voorstel welke je rustig kunt bekijken.

Dank je wel, we komen snel bij je in de lucht.

bottom of page