top of page
Orange Table

Synthetic data

Synthetische data is kunstmatig gegenereerde data die is ontworpen om de kenmerken en patronen van echte data na te bootsen.

Eenvoudig uitgelegd.

Synthetic data

Synthetische data is kunstmatig gegenereerde data die is ontworpen om de kenmerken en patronen van echte data na te bootsen. Het wordt vaak gebruikt om privacygevoelige gegevens te beschermen of om datasets aan te vullen die te klein zijn om te gebruiken in specifieke situaties.


Synthetische data wordt gegenereerd door geavanceerde algoritmen die gebruikmaken van machine learning-technieken. Deze algoritmen analyseren de kenmerken en patronen van echte data en creëren vervolgens nieuwe, synthetische datapunten die deze kenmerken en patronen weerspiegelen.


Synthetische data kan worden gegenereerd voor verschillende soorten data, waaronder tekst, afbeeldingen, video's en geluiden.


Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van synthetische data. Ten eerste kan het gebruikt worden om privacygevoelige informatie te beschermen, omdat de synthetische data geen echte persoonsgegevens bevat. Ten tweede kan het worden gebruikt om de grootte van datasets te vergroten, omdat het genereren van synthetische data sneller en goedkoper kan zijn dan het verzamelen van echte data. Bovendien kan het gebruik van synthetische data helpen bij het verminderen van bias (voorordelen) in datasets, omdat het de mogelijkheid biedt om nieuwe datapunten te creëren die niet worden beïnvloed door vooroordelen in de echte data.


Hoewel synthetische data veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Synthetische data kan bijvoorbeeld niet alle kenmerken van echte data weerspiegelen en het kan moeilijk zijn om te garanderen dat het nauwkeurig genoeg is. Bovendien kan het gebruik van synthetische data leiden tot problemen met interpretatie, omdat het niet altijd duidelijk is hoe deze data precies tot stand is gekomen.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page