top of page
Orange Table

SCD2

SCD2 staat voor "Slowly Changing Dimension Type 2." Het is een veelgebruikte techniek in datawarehousing en datamodellering om veranderingen in dimensionale gegevens bij te houden en te beheren.

Eenvoudig uitgelegd.

SCD2

SCD2 staat voor "Slowly Changing Dimension Type 2." Het is een veelgebruikte techniek in datawarehousing en datamodellering om veranderingen in dimensionale gegevens bij te houden en te beheren. 'Dimensions' zijn kenmerken waarmee gegevens worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld klanten, producten of locaties.


SCD2 behandelt situaties waarin dimensiegegevens in de tijd veranderen, en het is vooral nuttig voor historische analyse en rapportage. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van SCD2:

  • Historische tracking: SCD2 houdt bij hoe dimensiegegevens in de tijd veranderen door nieuwe records toe te voegen voor elke verandering, in plaats van bestaande records te overschrijven.

  • Effectieve datumbereiken: Voor elke versie van een dimensierecord worden effectieve datumbereiken vastgelegd, waardoor u kunt zien wanneer een specifieke versie van het record geldig was.

  • Historische rapportage: Met SCD2 kunnen gebruikers historische rapporten maken op basis van de historische versies van dimensiegegevens.


Een veel voorkomend voorbeeld van SCD2 is een klantendimensie. Als de naam van een klant verandert, bij bijvoorbeeld een bedrijfsnaamswijziging, zou SCD2 een nieuwe regel creëren met de bijgewerkte naam en een einddatum voor het oude record. Hierdoor kunnen gebruikers de klantidentiteit in het verleden en heden blijven bekijken.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page