top of page
Orange Table

Reverse ETL

Reverse ETL gaat over het gebruiken van gegevens uit een analytics omgeving in operationele (klant)systemen.

Eenvoudig uitgelegd.

Reverse ETL

Reverse ETL gaat over het gebruiken van gegevens uit een analytics omgeving in operationele (klant)systemen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om gegevens te verplaatsen vanuit een datawarehouse naar een app waarin klanten hun eigen gegevens kunnen raadplegen. Het is daarmee een omgekeerd ETL proces.


Reverse ETL wordt vaak ingezet omdat de gegevens uit een analytics omgeving vaak opgeschoond zijn en daarmee dus relatief eenvoudig consumeerbaar zijn. Organisaties halen dus het maximale uit hun (analytics) investering, aangezien ze deze data nu niet alleen voor analyse doeleinden gebruiken, maar ook voor andere systemen. Ook zijn analytics omgevingen waar beter is staat om gegevens te ontsluiten naar een ander (extern) systeem dan de operationele systemen waar de originele data inzit. Dit is metname van toepassing wanneer dit legacy systemen betreft waarbij er geen API's aanwezig zijn.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page