top of page
Orange Table

Microsoft Purview

Microsoft Purview is een platform waarmee je al je beschikbare data kunt ontdekken, kunt beheren én beveiligen.

Eenvoudig uitgelegd.

Microsoft Purview

Microsoft Purview is een platform waarmee je al je beschikbare data kunt ontdekken, kunt beheren én beveiligen. Het wordt gebruikt om data te classificeren, beveiligen, te beheren en om de toegang tot data te vergemakkelijken voor specifieke gebruikersgroepen.


Het is geschikt voor gebruik in zowel kleine als grote organisaties omdat het kan worden afgenomen als een dienst, wat inhoudt dat de dienst zich continue doorontwikkelt. Het is gemaakt voor zowel de security-, privacy- & data officers als de gebruikers van data, bijvoorbeeld de data analisten. De dienst bestaat uit de volgende onderdelen:


Overzicht van de functionaliteiten van Microsoft Purview

Data inzichtelijk maken

Microsoft Purview biedt ondersteuning voor het ontdekken van data in verschillende bronnen, zoals datawarehouses, data lakes en databases zoals bijv. SQL Server, Oracle, Cosmos & MySQL. Deze databronnen worden in een overzichtelijk overzicht gepresenteerd en kunnen worden ingedeeld in voor jouw organisatie relevante (data) domeinen.


Data beveiligen

Microsoft Purview biedt ook geavanceerde beveiligings- en privacyfuncties en het kan worden gebruikt om data te beheren op basis van beleid en regels, denk aan bijvoorbeeld het scannen van data op gevoelige persoonsgegevens zoals BSN en Paspoortnummers. Tevens biedt het mogelijkheden om datalekken tegen te gaan.


Data gedocumenteerd & doorzoekbaar

Daarnaast biedt het een doorzoekbaar & gestructureerd overzicht van alle databronnen binnen je organisatie middels een data catalogus.


Data delen

Tevens is het mogelijk om data te delen met (externe) doelgroepen zoals (keten)partners zonder dat het jouw organisatie verlaat. Tot slot is het mogelijk om de rechten tot specifieke data te beheren middels Microsoft Purview.


Snel aan de slag met Microsoft Purview?

Bekijk dan onze versneller waarmee je vandaag nog een data catalogus activeert binnen jouw organisatie.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page