top of page
Orange Table

Metadata

Metadata zijn gegevens die de karakteristieken van bepaalde gegevens beschrijven

Eenvoudig uitgelegd.

Metadata

Metadata is informatie over gegevens. Het zijn dus eigenlijk data over data. In het kader van een simplified voorbeeld: metadata van een foto is o.a.:

  • de datum waarop de foto is genomen;

  • de locatie waar de foto is genomen;

  • het type camera waarmee de foto is genomen.


In het kader van data analytics kan metadata informatie bevatten over de bron van de gegevens, wanneer de gegevens zijn verzameld, in welke vorm de gegevens zijn opgeslagen, etc. Metadata is belangrijk in het kader van data analytics omdat het helpt om de context van de gegevens te begrijpen en om te bepalen hoe de gegevens kunnen worden gebruikt.


Denk bijvoorbeeld aan de bron waaruit gegens zijn verzameld. Als metadata aangeeft dat de bron onbetrouwbaar is, dan kan dit betekenen dat de gegevens niet gebruikt kunnen worden om belangrijke beslissingen te nemen. In het kader van data analytics is het dus belangrijk om de metadata van de gegevens goed te beheren en te documenteren, zodat de gegevens op de juiste manier kunnen worden gebruikt.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page