top of page
Orange Table

Large Language Model

Een large language model is een type kunstmatige intelligentie (AI) die is getraind om menselijke taal te begrijpen, te genereren en te manipuleren.

Eenvoudig uitgelegd.

Large Language Model

Een large language model (LLM) is een type kunstmatige intelligentie (AI) die is getraind om menselijke taal te begrijpen, te genereren en te manipuleren. Het bestaat uit algoritmes die miljoenen stukken tekst analyseren om te begrijpen hoe taal werkt en vervolgens deze kennis gebruiken om menselijke teksten te genereren.


Large language models gebruiken geavanceerde algoritmes om te leren hoe menselijke taal werkt. Ze kunnen worden getraind op verschillende taal- en taalkundige taken, zoals tekstanalyse, vertaling, vraag-antwoord-systemen, samenvatting, chatbots en nog veel meer.


Een belangrijk kenmerk van large language models is dat ze zelf kunnen leren van enorme hoeveelheden tekstuele data, bijvoorbeeld afkomstig van het internet. Dit betekent dat ze voortdurend kunnen evolueren en beter kunnen worden in het begrijpen en genereren van menselijke taal naarmate ze meer worden getraind op nieuwe gegevens. Hierdoor kunnen ze worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals virtuele assistenten, chatbots, tekstgeneratie, automatische samenvatting en meer.


Voorbeelden van bekende large language models zijn GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3) van OpenAI en BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) van Google.


Hoewel er veel voordelen zitten aan de toepassingen die gebruik maken van deze type algortimen, is er ook veel kritiek op dergelijke toepassingen. Met name de betrouwbaarheid van de data die gegenereerd wordt is een veelgehoord punt van kritiek. Daarnaast zijn er ook privacy- en copyright discussies omtrent het gebruiken van data in deze algortimes.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page