top of page
Orange Table

Data Mapping

Data mapping is het proces van het verbinden van data uit verschillende bronnen, met het doel om de data te integreren en te structureren op een manier die geschikt is voor analytics.

Eenvoudig uitgelegd.

Data Mapping

Data mapping is het proces waarbij gegevensvelden in de ene dataset worden toegewezen aan de corresponderende gegevensvelden in een andere dataset. Dit wordt vaak gedaan bij het integreren van gegevens uit verschillende bronnen om ervoor te zorgen dat de gegevens op de juiste manier worden geïntegreerd en dat er geen gegevens verloren gaan of verkeerd worden geïnterpreteerd.


Het proces van data mapping begint meestal met het identificeren van de gegevensvelden in beide datasets en het bepalen van de overeenkomstige gegevensvelden. Dit kan worden gedaan door te kijken naar de naam van de gegevensvelden, de gegevenstypen, de betekenis van de gegevens en de context waarin de gegevens worden gebruikt.


Eenmaal geïdentificeerd, worden de overeenkomende gegevensvelden aan elkaar gekoppeld en wordt een "mapping" gecreëerd. Dit kan worden gedaan met behulp van een geautomatiseerde tool of handmatig door middel van een mappingdocument waarin de relatie tussen de gegevensvelden wordt beschreven.


Data mapping is een belangrijk proces bij het integreren van gegevens uit verschillende bronnen en speelt een cruciale rol bij het verkrijgen van accurate en betrouwbare gegevens voor analyses en rapportage.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page