top of page
Orange Table

Data Fabric

Data fabric is een opkomende datamanagement architectuur trend die data systemen naadloos laat samenwerken met behulp automatisering en ervoor zorgt dat gebruikers en systemen eenvoudiger & sneller data kunnen gebruiken.

Eenvoudig uitgelegd.

Data Fabric

Data fabric is een opkomende datamanagement architectuur trend die data systemen naadloos laat samenwerken met behulp automatisering en ervoor zorgt dat gebruikers en systemen eenvoudiger & sneller data kunnen gebruiken. Het bestaat in de basis uit een een intelligente automatiseringslaag die alle data bekijkt, kwaliteitcontroles uitvoert, gegevens over deze data verrijkt (dat noemen we metadata) en aan elkaar linkt. 


Dit aan elkaar linken van alle gegevens gebeurd in een zogenaamde 'knowledge graph' waarbij alle onderlinge relaties op een krachtige manier worden vastgelegd en weer nieuwe inzichten & data ontstaan. Dit wordt ook wel het activeren van metadata genoemd. Hierdoor wordt het bijv. mogelijk om snel afwijkingen in datakwaliteit te detecteren.


Vervolgens komt alles samen in een door AI aangedreven model dat het datamanagement proces verder aanstuurt en suggesties doet om bijv. de datakwaliteit te verhogen of om bepaalde gegevens te classificeren als (privacy)gevoelig. Dit laatste noemen ze een 'recommendation engine'. Je medewerkers worden hiermee dus ondersteund in hun data management werkzaamheden.


Het doel van een data fabric is om een in hoge mate geautomatiseerde & flexibele data-omgeving te creëren waarbinnen data-analisten en data scientisten gemakkelijk toegang hebben tot de juiste data die ze nodig hebben om inzichten te verkrijgen en goed geïnformeerde beslissingen te nemen.


Data Fabric is dé #1 Data & Analytics trend van 2022 volgens Gartner

Data Fabric is een opkomende term die recent door Gartner tot de #1 data & analytics trend is benoemd. Waarom? Het kan ervoor zorgen dat je datamanagement initiatieven meer en sneller waarde opleveren, waardoor het in productie brengen van nieuwe data initiatieven veel sneller zal gaan. Gartner voorspelt tot wel 70% sneller wanneer een organisatie gebruik maakt van een Data Fabric.


Wil je een voorbeeld zien?

Wij hebben een data fabric! Lees meer over onze eigen Intelligenthive oplossing en laat je overtuigen door vandaag nog een demo aan te vragen.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page