top of page
Orange Table

Data analytics

Data analytics is het proces van het verzamelen, bewerken, analyseren en interpreteren van data, met het doel om inzichten te verkrijgen en beslissingen te nemen.

Eenvoudig uitgelegd.

Data analytics

Data analytics is het proces van het verzamelen, bewerken, analyseren en interpreteren van data, met het doel om waardevolle inzichten te verkrijgen en beslissingen te nemen. Dit omvat het gebruik van statistische methoden en technologieën zoals machine learning en data mining om gegevens te analyseren en trends, patronen en relaties te ontdekken die kunnen worden gebruikt om bedrijfsprocessen te optimaliseren, problemen op te lossen en strategieën te ontwikkelen.


In het kader van data analytics worden verschillende methoden en tools gebruikt om data te verzamelen en te analyseren, zoals statistische analyses, machine learning-algoritmen en visualisatietools. De resultaten van data analytics kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld beter inzicht te krijgen in de behoeften en gedrag van klanten, om de efficiëntie van bedrijfsprocessen te verbeteren of om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen.


Data analytics kan worden toegepast op verschillende soorten data, zoals transactiedata, social media-data en sensordata, en kan worden gebruikt door zowel bedrijven als overheden en non-profitorganisaties. Voorbeelden van gebieden waar data analytics wordt toegepast zijn onder meer financiën, marketing, gezondheidszorg, wetenschappelijk onderzoek, transport en logistiek, en nog veel meer.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page