top of page
Orange Table

BIO (overheid)

Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is een set van standaarden en richtlijnen die zijn ontwikkeld door de Nederlandse overheid voor het beveiligen van persoonsgegevens in de publieke sector.

Eenvoudig uitgelegd.

BIO (overheid)

Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is een set van standaarden en richtlijnen die zijn ontwikkeld door de Nederlandse overheid voor het beveiligen van persoonsgegevens in de publieke sector. In het kader van data analytics is BIO van belang om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens op een verantwoorde en transparante manier worden gebruikt, en om te zorgen dat organisaties voldoen aan de wetgeving rondom het gebruik van persoonsgegevens. BIO bevat een aantal minimumvereisten voor informatiebeveiliging die gelden voor alle organisaties in de publieke sector, en geeft richtlijnen voor het beveiligen van persoonsgegevens in verschillende contexten. Het doel van BIO is om ervoor te zorgen dat organisaties in de publieke sector de juiste maatregelen nemen om de bescherming van persoonsgegevens te waarborgen, en om te zorgen dat ze voldoen aan de wetgeving rondom het gebruik van persoonsgegevens.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page