top of page
NewsBee Wide.jpg

Beeminds introduceert het door AI aangedreven "Intelligent Insurance Dataplatform" met SIVI-ondersteuning

8 januari 2024

Beeminds introduceert ondersteuning voor de SIVI-standaard binnen haar Data-as-a-Service dienst. Met deze dienst combineren wij de kracht van standaardisatie en AI en maken het voor verzekeraars - en brokers - mogelijk om sneller & duurzaam aan de slag te gaan met data, zonder daarbij additionele beheerslast te introduceren. SIVI wordt gezien als de nummer één data-standaard binnen de Nederlandse financiële dienstverleners.


Met het oog op de snelle ontwikkelingen rondom AI en het toenemende belang van betrouwbare data binnen de verzekeringsbranche, is het tijd voor een andere aanpak waarbij verantwoord wordt omgegaan met data, vindt ook het Verbond van Verzekeraars.


Beeminds levert 'data als water uit de kraan' middels de Intelligenthive oplossing, welke wordt uitgerold binnen de cloud omgeving van de verzekeraar zodat er geen sprake is van een lock-in. Deze oplossing is nu aangepast aan de specifieke eisen van de Nederlandse verzekeringsbranche, inclusief de ondersteuning van SIVI-standaard, wat zorgt voor een solide data-fundament, waarbij datamanagement en -governance vanaf het begin geborgd zijn.


De kracht van standaardisatie, aangevuld met AI

Beeminds kan organisaties volledig ontzorgen of bestaande data-teams ondersteunen bij hun datareis. Mede dankzij het gebruik en de kracht van standaarden & AI, wordt het opleveren van data producten zoals bijvoorbeeld dashboards, voorspellende modellen maar ook het realiseren van op OpenAI (bekend van ChatGPT) gebaseerde data use-cases versneld met minstens een factor 4. Sneller experimenteren met data én sneller opschalen naar productie dus.Stefan Daelemans. Co-Founder Beeminds
“Met de Intelligenthive beschik je als verzekeraar of broker over een oplossing waarmee je een duurzaam data fundament realiseert, aangedreven door AI & sector-standaarden. Hiermee neem je afscheid van complexiteit, slechte data kwaliteit en zorgen wij ervoor dat eindelijk je data lineage & data privacy aantoonbaar geregeld zijn. Van een lock-in is geen sprake: alle data staat in jullie eigen cloud omgeving. Onze oplossing is inmiddels getoetst & ingezet bij meerdere verzekeraars en wij hebben er vertrouwen in dat de verzekeringsbranche hiermee data op een snelle én verantwoorde manier kan inzetten.”

Middels een aantal zelf-ontwikkelde krachtige AI functionaliteiten worden tijdrovende datamanagement activiteiten de kop ingedrukt. Hiervoor maakt Beeminds gebruik van OpenAI technologie, welke ook gebruikt wordt in het inmiddels welbekende ChatGPT. Door het gebruik van de Azure OpenAI service hoeven organisaties zich geen zorgen te maken over privacy of security. De gebruikte data verlaat nooit jullie cloud omgeving en er wordt gebruik gemaakt van metadata in plaats van echte data. Uiteraard blijven de data professionals zelf betrokken om de output te valideren op eventuele fouten.


Met deze state-of-the-art functionaliteiten wordt de tijd die het kost om je bronsystemen naar de SIVI standaard te mappen tot wel 70% gereduceerd. Daarnaast genereer je met één druk op de knop een geoptimaliseerde dataset waarmee je je data ook in Power BI of Tableau kunt gebruiken.


Ook bevorder je compliancy & addresseer je zorgen rondom dataprivacy door het genereren van nagenoeg echte - maar anonieme - testdata. In de komende maanden zal het Beeminds team nog meer krachtige AI functionaliteiten toevoegen aan de Intelligenthive. Onze klanten profiteren hier automatisch van, als onderdeel van de Data-as-a-Service dienst.Standaardisatie met flexibiliteit

De Intelligenthive biedt ondersteuning voor sectorstandaarden middels haar unieke ‘Industry Models’. Dat de verschillende SIVI-standaarden nu zijn opgenomen als Industry Model, is goed nieuws voor verzekeraars en/of brokers (zowel MGU's als MGA's) die graag gebruik willen maken van deze standaard, maar niet te maken willen hebben met alle complexiteit die daarbij komt kijken.


Met onze oplossing wordt het niet alleen mogelijk om eenvoudig en snel aan te sluiten op deze standaard, maar ook om op een gecontroleerde wijze deze standaard uit te breiden en aan te passen. Zo is het middels een gebruikersvriendelijke portaal mogelijk om uitbreidingen of aanpassingen aan het gegevensmodel door te voeren, zonder dat de onderliggende relatie met de SIVI-standaard verloren gaat. Hierdoor blijven gegevensaanleveringen & rapportages die gebaseerd zijn op deze standaard altijd werken.


De SIVI-standaarden worden bijgehouden en bijgewerkt door Beeminds en zijn standaard onderdeel van de dienst. Het werken op basis van deze onafhankelijke beheerdere 'data-taal' brengt vele voordelen met zich mee rondom gegevensuitwisseling met andere partijen en reductie van complexiteit. Je kunt direct aan de slag met de SIVI-standaard, waarbij het niet uitmaakt of je al een bestaand dataplatform hebt of niet.


De Intelligenthive kan overweg met zowel het Microsoft cloud platform (Microsoft Fabric) als een dataplatform gebaseerd op Databricks technologie.


Grip op je hele datareis met het Data Control Center wat standaard onderdeel is van de Intelligenthive

Sneller meer business impact met data

Met de Intelligenthive kun je je focussen op het maken van business impact met data, in plaats van bezig te zijn met het opzetten en onderhouden van technologie. Door de ondersteuning van de SIVI-standaarden hoeven verzekeraars geen tijd meer te besteden aan het onderbrengen van bijv. het populaire SIVI All-finance standaard (SIVI AFS) datamodel in haar dataplatform. Beeminds ontzorgt organisaties hierin en reduceert de complexiteit van de implementatie en het beheer ervan. Als je al een eigen data-team hebt dan kies je voor een 'ondersteunde' variant van onze dienst, waarmee je eigen data-organisatie beschikking krijgt over de krachtige functionaliteiten van de Intelligenthive en haar bewezen effectieve way-of-work. Onze oplossing & dienstverlening is modulair en passen we aan zodat deze past bij jullie (data)volwassenheidsniveau en behoeften.


Laurens Frijters, Co-Founder Beeminds

“Door het gebruik van standaarden en onze oplossing worden data trajecten sneller uitgevoerd, waarbij de focust verschuift van techniek naar daadwerkelijk impact maken met data. Bij andere implementaties hebben we gezien dat een versnelling van een factor 4 geen uitzondering meer is.”

Koppelingen als een dienst

Het monitoren & onderhouden van koppelingen naar je eigen applicaties is vaak een complex om goed te organiseren & borgen. Daarom biedt Beeminds als onderdeel van haar dienstverlening standaard koppelingen naar applicaties die veel gebruikt worden binnen de Nederlandse verzekeringsmarkt zoals bijv. ANVA, WeGroup, Instrasurance, Reliforce, Fineos, SureBusiness, Exact, AFAS maar ook API koppelingen naar andere moderne InsurTech oplossingen behoren tot de mogelijkheden. Beeminds neemt het monitoring & beheer van deze koppelingen voor haar rekening, zodat je altijd beschikt over actuele data.


Afrekenen op basis van gebruik

Beeminds gelooft dat hergebruik & standaardisatie nodig is om complexiteit te kunnen reduceren en technologie ook echt duurzaam in te zetten binnen organisaties. Met duurzame inzet wordt bedoeld dat het datavolwassenheidsniveau van een organisatie stijgt en dat een organisatie ook echt kan vertrouwen op de aanwezige data en deze ook daadwerkelijk inzet bij het maken van beslissingen.


Om een duurzame inzet van data te kunnen realiseren binnen Nederlandse organisaties zoekt Beeminds continue de samenwerking op met instellingen & initiatieven die de impact binnen een specifieke sector willen vergroten. Het verdienmodel van Beeminds is daarom dan ook gebaseerd op gebruik & gebruikerstevredenheid, in plaats van de inzet van kostbare experts.


Over SIVI

SIVI is een standaardisatie-instituut in de Nederlandse verzekeringsbranche. Het staat voor Stichting voor Implementatie van Verzekeringen via Internet. SIVI ontwikkelt en beheert standaarden voor de uitwisseling van gegevens binnen de verzekeringssector, met als doel de digitale communicatie en gegevensuitwisseling te vereenvoudigen en te verbeteren. Dit omvat bijvoorbeeld standaarden voor dataformaten, communicatieprotocollen en beveiligingsmaatregelen. Door het hanteren van uniforme standaarden kunnen verzekeraars, tussenpersonen, en andere betrokken partijen efficiënter en effectiever samenwerken.Over Beeminds

Beeminds gelooft dat elke organisatie meer bereikt en wendbaarder is wanneer mensen, applicaties & algoritmes de juiste data op de juiste manier gebruiken. Onze Intelligenthive oplossing levert daarom relevante inzichten voor actuele thema's en laat organisaties sneller impact maken met data, dankzij de kracht van standaardisatie en hergebruik. Zo groeit de datavolwassenheid binnen jouw organisatie. Data als water uit de kraan noemen wij dat.


Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op of plan zelf een demo in van onze Intelligenthive en laat je overtuigen.

Homepage banner.jpg
Vragen over dit nieuwsbericht?

Laten we kennis maken.

bottom of page