top of page
NewsBee Wide.jpg

Een nieuw tijdperk: Beeminds maakt datamanagement simpel met een OpenAI-aangedreven dataplatform

30 november 2023

Beeminds lanceert een reeks baanbrekende AI-functionaliteiten, welke organisaties helpen om hun data tot wel 70% efficiënter te beheren.


Naast dat datamanagement vanaf nu minder tijd kost, verhoogt het ook de dataprivacy, datakwaliteit en datagovernance. Door het gebruik van geavanceerde OpenAI technologie, bekend van de veelgebruikte ChatGPT-dienst, maakt Beeminds ‘data als water uit de kraan’ nog toegankelijker voor meer organisaties.

Geavanceerde AI-features inzetten om je data sneller onder controle te krijgen? Het kan nu in het Data Control Center van de Intelligenthive.
Geavanceerde AI-features inzetten om je data sneller onder controle te krijgen? Het kan nu in het Data Control Center van de Intelligenthive.

Eenvoudiger, sneller en slimmer


Met deze nieuwe revolutionaire AI-functionaliteiten richt Beeminds zich op het toegankelijk maken van – normaal tijdsintensieve - datamanagement processen. Onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 82% van de besteedde tijd opgaat aan datamanagement en slechts 18% besteed wordt aan het daadwerkelijk analyseren van de data. Door het inzetten van generatieve AI modellen in combinatie met de (meta)data uit het dataplatform, wordt een aanzienlijke efficiëntieverbetering gerealiseerd. Deze innovatie maakt het mogelijk om de tijd die nodig is voor data transformaties met maar liefst 70% te verminderen, waardoor organisaties sneller impact kunnen maken met data, tegen lagere kosten.


Stefan Daelemans. Co-Founder Beeminds
"Organisaties zijn nu vaak veel tijd kwijt met het opzetten van de benodigde technologie om impact te kunnen maken met je data. Ons Intelligenthive dataplatform, versterkt met deze AI-functies, is een game-changer in het eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder maken van datamanagement", zegt Stefan Daelemans van Beeminds.

Ook het genereren van datamodellen wordt een stuk eenvoudiger. AI transformeert met slechts één druk op te knop je eigen datamodel eenvoudig naar een stermodel met feiten en dimensies. Hierdoor maak je optimaal gebruik van je populaire BI-tools zoals Power BI en Tableau en bespaar je data analisten een hoop tijd & ergernissen.


Veiligheid & privacy voorop

Beeminds zet sterk in op dataprivacy en -veiligheid. Door gebruik te maken van metadata in plaats van echte data binnen de cloudomgeving van de klant, garandeert Beeminds optimale beveiliging en naleving van privacywetgeving. Alle AI-output wordt bovendien gevalideerd door data professionals, wat de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid waarborgt.


Daarnaast gebruikt Beeminds een speciale versie van OpenAI, draaiend op Microsoft Azure OpenAI service, om de privacy en veiligheid van klantgegevens te verzekeren.


Testen met productiedata verleden tijd

Beeminds introduceert ook innovatieve oplossingen voor het genereren van synthetische testdata die nagenoeg echt lijken, maar volledig anoniem zijn. Dit bevordert wederom compliance en dataprivacy en zorgt ervoor dat het testen met productiedata verleden tijd is.


Je eigen ChatGPT Datacatalog

Bovendien wordt binnenkort de 'ChatGPT Datacatalog' gelanceerd. Deze chatbot, geïntegreerd in Microsoft Teams, maakt het vinden en aanvragen van data binnen je organisatie gemakkelijker dan ooit. Ook kan deze chatbot je helpen met het aanvragen van toegang bij de eigenaar van de data. Deze data-assistent wordt geïntegreerd met Microsoft Purview en zal organisaties helpen bij het borgen van datagovernance.


Een voorbeeld van een conversatie tussen een eindgebruiker en de datacatalogus bij een verzekeraar

Naadloze integratie met Microsoft Fabric Copilot

Deze nieuwe functies vullen de onlangs aangekondigde Microsoft Fabric Copilot aan. Beeminds versterkt dit platform door hoogwaardige datakwaliteit, naleving van privacyrichtlijnen en sectorstandaarden toe te voegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het GGM voor gemeenten, VERA voor woningcorporaties en SIVI voor verzekeraars.


Met de komst van deze AI-assistenten wordt het voor data analisten vele malen eenvoudiger om rapportages samen te stellen op basis van natuurlijke taal.


Elk kwartaal een nieuwe AI feature

Beeminds blijft innoveren met de belofte om elk kwartaal nieuwe AI-functies te introduceren. Deze updates zullen automatisch beschikbaar zijn voor bestaande klanten als onderdeel van hun Data-as-a-Service dienst.


Voor wie?

Met deze aankondiging luidt Beeminds een nieuw datamanagement tijdperk in, waarbij data-afdelingen aanzienlijk minder tijd hoeven te spenderen aan het onder controle krijgen van de binnen organisaties aanwezige data.


Wanneer je data fundament bestaat uit duurzaam betrouwbare data, profiteert je hele organisatie daarvan. Laat je inspireren en motiveren om datamanagement op een andere manier aan te pakken tijdens een interactieve demo met een van onze data experts.


Ontdek de toekomst van Datamanagement

Ervaar zelf de kracht van Generatieve AI in datamanagement door een persoonlijke demo aan te vragen op www.beeminds.nl/demo en ontdek hoe Beeminds je organisatie meer datagedreven kan maken.

Homepage banner.jpg
Vragen over dit nieuwsbericht?

Laten we kennis maken.

bottom of page