top of page
Orange Table

OneLake

OneLake: OneDrive voor data

Eenvoudig uitgelegd.

OneLake

OneLake is één geïntegreerde, logische data lake voor je hele organisatie. OneLake wordt automatisch geleverd bij elke Microsoft tenant, zonder infrastructuur om te beheren.


Net als OneDrive kunnen OneLake-gegevens eenvoudig vanuit Windows worden verkend met behulp van de OneLake-verkenner. Rechtstreeks in de verkenner kunt u navigeren in al uw werkruimten en eenvoudig bestanden uploaden, downloaden of wijzigen, net zoals u dat in Office kunt doen. De Bestandenverkenner van OneLake vereenvoudigt data lakes, waardoor ze zelfs niet-technische zakelijke gebruikers in handen komen.


Daarnaast is OneLake ingedeeld in data domeinen, waardoor het ondersteuning biedt voor Data Mesh data governance. Verder gaat OneLake data silo's tegen met zogenaamde 'shortcuts'. Dit zijn in feite virtuele kopieën van data uit andere 'data lakes', waardoor het lijkt alsof de data fysiek aanwezig is in je datalake. Dit heeft als voordeel dat je je data niet hoeft te kopiëren & dupliceren. Ten slotte maakt OneLake gebruik van open-source technologie 'delta lake' wat als voordeel heeft dat de gegevens eenvoudiger uitwisselbaar zijn en ook integraties met bijv. AWS Data Lakes mogelijk zijn.


OneLake is een volledig, uitgebreid en direct klaar voor gebruik data lake voor de hele onderneming, dat wordt geleverd als een SaaS-service.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page