top of page
Orange Table

Data Integratie

Data integratie is het proces om data vanuit meerdere bronnen samen te voegen tot een enkel, coherent geheel.

Eenvoudig uitgelegd.

Data Integratie

Data integratie is het proces om data vanuit meerdere bronnen samen te voegen tot een enkel, coherent geheel. In het kader van data analytics wordt data integratie vaak gebruikt om data uit verschillende systemen en technologieën samen te brengen, om zo een eenduidig overzicht van de beschikbare data te verkrijgen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat data uit verschillende bronnen wordt geëxtraheerd, getransformeerd en/of omgezet, en vervolgens wordt opgeslagen in een centraal opslagpunt, zoals een datalake.


Niet alle data die nodig is voor een specifiek bedrijfsproces, wordt gegenereerd in het systeem dat dit proces primair ondersteunt. Daarvoor zijn koppelingen nodig tussen verschillende databases en moet er bepaald worden welke data de juiste en dus leidend is. Ook komen dezelfde soort gegevens in verschillende databases voor. Data integratie richt zich op de koppeling tussen de databronnen en de eenduidigheid van data.


Het doel van data integratie in het kader van data analytics is om het gemakkelijker te maken voor data-analisten om toegang te krijgen tot en te werken met data uit meerdere bronnen, en om ze in staat te stellen om een completer begrip te verkrijgen van de data.


Snel aan de slag met data integratie?

Bekijk dan onze versneller waarmee je binnen één dag je ERP pakket ontsluit richting een datalake of Power BI. Met deze versneller ontsluiten we in 1 dag de belangrijskte data van je (primaire) ERP-systeem en zet je de eerste stappen in datagedreven werken.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page