top of page
Orange Table

Data contracts

Data contracten (data contracts) verwijzen naar een set van afspraken tussen de data consumers (gebruikers) en de data producers (eigenaren van de data)

Eenvoudig uitgelegd.

Data contracts

Data contracten (data contracts) verwijzen naar een set van afspraken (het contract) tussen de data consumers (gebruikers) en de data producers (eigenaren van de data)


Het contract bevat de specificaties van de gegevens die door de producers worden aangeboden en de voorwaarden waaronder deze gegevens beschikbaar worden gesteld aan de consumers.


In een data mesh-architectuur zijn de gegevens eigendom van de teams die ze produceren, en elk team is verantwoordelijk voor het specificeren van de gegevens die zij aanbieden en de contracten die deze specificaties formaliseren. Het data contract definieert de attributen van de gegevens, inclusief de betekenis, de semantiek, de kwaliteitseisen en de toegangs- en gebruiksspecificaties.


Data contracten zijn belangrijk omdat ze de samenwerking tussen teams vergemakkelijken en de gegevens interoperabel maken. Door het gebruik van gemeenschappelijke standaarden en overeenkomsten kan het delen en gebruik van gegevens tussen teams worden verbeterd en kan de waarde van de gegevens worden gemaximaliseerd.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page