top of page
Orange Table

Streaming data

Streaming data is data die in real-time wordt verzameld en verwerkt.

Eenvoudig uitgelegd.

Streaming data

Streaming data is data die in real-time wordt verzameld en verwerkt. In het kader van data analytics kan streaming data worden gebruikt om inzichten te verkrijgen uit gegevens die in real-time beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld gegevens over het gebruik van een app of website, of gegevens die worden verzameld door sensoren of apparaten.


Streaming data kan worden verwerkt door middel van streaming analytics, een soort analytics die is gericht op het verwerken van data in real-time. Het doel van streaming data is om inzichten te verkrijgen uit gegevens die in real-time beschikbaar zijn, en om te reageren op veranderingen in de data in real-time. Streaming data kan worden gebruikt door zowel bedrijven als overheden en non-profitorganisaties, afhankelijk van de doelen en behoeften van de organisatie.


Streaming data kan worden gebruikt voor real-time monitoring, bijvoorbeeld om snel problemen te detecteren en te reageren op gebeurtenissen. Het kan ook worden gebruikt voor real-time besluitvorming, bijvoorbeeld in het geval van het aanpassen van prijzen op e-commerce websites op basis van de vraag. Streaming data is een belangrijk onderdeel geworden van big data-analyse en heeft geleid tot nieuwe toepassingen op het gebied van machine learning, artificial intelligence en Internet of Things.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page