top of page
Orange Table

Snowflake

Snowflake is een populair data platform in de cloud dat beschikt over een eigen ontwikkelde & krachtige database. Daarnaast bevat het een marketplace voor het ontsluiten van applicaties & overige databronnen.

Eenvoudig uitgelegd.

Snowflake

Snowflake is ontstaan uit de visie om de kracht van de cloud te benutten voor data-analyse. De oprichters van Snowflake hebben een nieuw soort database ontworpen die een hoge schaalbaarheid & performance heeft bij het verwerken van grote hoeveelheden gegevens.


Ze hebben ook het concept van de 'Data Cloud; geïntroduceerd, waar duizenden organisaties naadloos toegang hebben tot elkaars data en samenwerken om meer waarde uit hun data te halen. Het biedt een marktplaats waar gebruikers live data, diensten en apps kunnen ontdekken, verwerven en monetiseren. Daarnaast maakt het gebruik van 'Snowpark', een nieuwe manier om pipelines, modellen en apps te ontwikkelen met behulp van verschillende programmeertalen.


Microsoft vs. Snowflake

Indien je als organisatie gebruikt maakt van de Microsoft cloud, dan is er naast het gebruik van Snowflake of Databricks ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een Microsoft gebaseerd data platform. Dit data platform zal gebaseerd zijn op Microsoft Fabric (en daarvoor Microsoft Synapse Analytics). Microsoft biedt hiermee een alternatief voor de organisaties die een "Microsoft-tenzij" architectuur gekozen hebben, ook wel 'best-of-suite' genoemd.


Microsoft Fabric is een holistisch platform voor data integratie, engineering, real-time analytics, data science en business intelligence. Het maakt gebruik van de concepten van OneLake en Lakehouse om een geïntegreerde omgeving voor data en analytics te creëren. Het maakt ook gebruik van AI en machine learning mogelijkheden, en ondersteunt open data formaten.


Microsoft Fabric maakt meer gebruik van open standaarden en zorgt daarmee voor een minder zware lock-in. Daarnaast kent het een simpeler en veelal voordeliger pricingmodel en biedt het een betere integratie met data governance tooling.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page