top of page

Eenvoudig uitgelegd.

Serverless

"Serverless" is een cloud computing-model waarbij organisaties zich niet bezig hoeven te houden met het beheren van fysieke servers of virtuele machines. In plaats daarvan kunnen ze zich richten op het schrijven van code voor specifieke doeleinden welke vrijwel zonder configuratie uitgerold kan worden op een cloud platform. De cloudprovider draagt daarbij zorg voor alle infrastructuurbeheertaken, zoals schaalbaarheid en server- en platform-onderhoud..


Belangrijke kenmerken van serverless computing zijn:


  • Event-driven: Serverless-functies worden vaak geactiveerd door specifieke gebeurtenissen, zoals HTTP-verzoeken, database-updates, of berichten in een wachtrij (ook wel 'message queue' genoemd). De code wordt alleen uitgevoerd wanneer dat nodig is in reactie op deze gebeurtenissen.


  • Schaalbaarheid: Serverless platformen schalen automatisch de benodigde rekenkracht op en neer op basis van de belasting. Dit betekent dat u niet hoeft te plannen voor piekmomenten of overcapaciteit.


  • Korte uitvoeringstijd: Serverless-functies worden meestal in korte tijd uitgevoerd. Dit maakt ze geschikt voor taken zoals gegevensverwerking, microservices en API's.


  • Kostenmodel: U betaalt alleen voor de daadwerkelijk gebruikte rekenkracht, in plaats van het betalen voor doorlopende serverkosten.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page