top of page
Orange Table

Schema on read

"Schema on read" is een benadering van data opslag en verwerking waarbij de structuur van de data pas wordt bepaald wanneer de data wordt gelezen en gebruikt, in plaats van wanneer de data wordt opgeslagen.

Eenvoudig uitgelegd.

Schema on read

"Schema on read" is een benadering van data opslag en verwerking waarbij de structuur van de data pas wordt bepaald wanneer de data wordt gelezen en gebruikt, in plaats van wanneer de data wordt opgeslagen. In het kader van data analytics kan "schema on read" worden gebruikt om data op te slaan in een vorm die niet specifiek is georganiseerd, zoals een data lake, en om de structuur van de data pas te bepalen wanneer de data wordt geanalyseerd. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn als er veel verschillende soorten data beschikbaar zijn en als de structuur van de data regelmatig verandert. "Schema on read" kan de flexibiliteit en efficiëntie van data analytics verhogen, doordat data-analisten snel toegang kunnen hebben tot de data die ze nodig hebben, zonder dat ze hoeven te wachten totdat de data is georganiseerd op een specifieke manier.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page