top of page
Orange Table

Edge Analytics

Edge Analytics is een aanpak waarbij gegevens worden verwerkt en geanalyseerd dicht bij de bron van de gegevens.

Eenvoudig uitgelegd.

Edge Analytics

Edge Analytics is een aanpak waarbij gegevens worden verwerkt en geanalyseerd dicht bij de bron van de gegevens.


Het doel is om gegevens te verwerken en inzichten te genereren in real-time, zonder dat de gegevens eerst naar een centrale locatie worden gestuurd voor analyse.


In een traditionele opzet wordt de ruwe data verzameld en vervolgens naar een centraal punt verzonden voor verwerking en analyse. Dit kan echter leiden tot vertragingen en hoge kosten voor het verplaatsen en opslaan van grote hoeveelheden gegevens. Met Edge Analytics kunnen gegevens ter plekke worden geanalyseerd, waardoor bedrijven sneller kunnen reageren op veranderingen en inzichten kunnen opdoen in real-time.


Edge Analytics wordt vaak gebruikt in het Internet of Things (IoT), waarbij sensoren en andere apparaten gegevens verzamelen en deze direct op de rand verwerken. Dit kan leiden tot betere prestaties, veiligheid en efficiëntie in diverse industrieën, zoals productie, gezondheidszorg, logistiek en energiebeheer.


Kortom, Edge Analytics is een methode om gegevens te verwerken en analyseren dicht bij de bron van de gegevens, waardoor bedrijven in real-time inzicht kunnen krijgen en sneller kunnen reageren op veranderingen.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page