top of page
Orange Table

DORA regelgeving

Door DORA worden financiële instellingen en ICT-aanbieders vanaf 2025 digitaal weerbaarder

Eenvoudig uitgelegd.

DORA regelgeving

Op 16 januari 2023 van dit jaar is de EU Digital Operational Resilience Act, ook wel bekend als DORA (Regulation on Digital Operational Resilience in the Financial Sector), van kracht geworden.


Het doel van deze regelgeving is om de financiële sector in Europa sterker en veerkrachtiger te maken. Het legt de nadruk op uniforme veiligheidseisen voor netwerk- en informatiesystemen, om zo de risico's van IT-storingen en cyberaanvallen bij het gebruik van ICT te beperken.


DORA maakt deel uit van een pakket maatregelen dat op 24 september 2020 werd gepresenteerd en gericht is op de digitalisering van de financiële sector. Hiermee wil de Europese Commissie het concurrentievermogen en de innovatie versterken.


Met deze Europese aanpak wordt beoogd de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe technologieën en producten te bevorderen, terwijl tegelijkertijd de financiële stabiliteit en de bescherming van consumenten en beleggers gewaarborgd worden. De nieuwe verordening heeft tot doel niet alleen de IT-beveiliging en cyberdefensie in de Europese financiële sector te verbeteren, maar ook de bijbehorende toezichtscapaciteiten van de toezichthoudende autoriteit te versterken.


Per 17 januari 2025 dienen financiële instellingen compliant te zijn met DORA. De verordening is van toepassing op een breed scala aan financiële entiteiten in de EU. Hieronder vallen onder meer banken, verzekeraars, crowdfundingdienstverleners, cryptodienstverleners, pensioenfondsen en beleggingsondernemingen.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page