top of page
Orange Table

Data storytelling

Data storytelling is het gebruik van data en visuele elementen om een verhaal te vertellen of om inzichten te communiceren op een manier die begrijpelijk is voor een breder publiek.

Eenvoudig uitgelegd.

Data storytelling

Data storytelling is het gebruik van data en visuele elementen om een verhaal te vertellen of om inzichten te communiceren op een manier die begrijpelijk is voor een breder publiek. In het kader van data analytics kan data storytelling worden gebruikt om inzichten te communiceren op een manier die begrijpelijk is voor mensen die niet vertrouwd zijn met data of data analytics. Data storytelling kan bijvoorbeeld worden gebruikt om data te visualiseren op een manier die makkelijk te begrijpen is, om data te gebruiken om verhalen te vertellen en om inzichten te communiceren op een manier die aanspreekt tot emotie. Het doel van data storytelling is om ervoor te zorgen dat inzichten die zijn verkregen uit data op een begrijpelijke en aansprekende manier kunnen worden gecommuniceerd aan een breder publiek.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page