top of page
Orange Table

Data pipelines

Een data pipeline is een reeks van geautomatiseerde processen die worden gebruikt om gegevens te verzamelen, verwerken en verplaatsen van het ene systeem naar het andere.

Eenvoudig uitgelegd.

Data pipelines

Een data pipeline is een reeks van geautomatiseerde processen die worden gebruikt om gegevens te verzamelen, verwerken en verplaatsen van het ene systeem naar het andere. Dit kan bijvoorbeeld gegevens zijn die afkomstig zijn van webapplicaties, mobiele apparaten, IoT-sensoren, datawarehouses, etc.


Een typische data pipeline begint met het verzamelen van gegevens uit verschillende bronnen en deze vervolgens in een uniform formaat te transformeren, bijvoorbeeld door het toepassen van filters of data cleaning-technieken. De data wordt vervolgens in een tijdelijke opslagplaats zoals een staging area of data lake opgeslagen. Daarna kan de data worden verplaatst naar een datawarehouse en worden verwerkt door analysetools voor verdere analyse of rapportage.


Het doel van een data pipeline is om de efficiënte verwerking en beweging van gegevens te automatiseren. Door het gebruik van data pipelines kan de data-infrastructuur van een organisatie betrouwbaarder en veerkrachtiger worden gemaakt, en kan het proces van het verkrijgen van inzicht in gegevens worden versneld.


Data pipelines worden vaak gebouwd met behulp van geavanceerde technologieën zoals cloud computing, big data-oplossingen en automatiseringstools zoals ETL (Extract, Transform, Load) of ELT (Extract, Load, Transform). Het is belangrijk om de juiste data pipeline oplossing te kiezen op basis van de behoeften van de organisatie, de aard van de gegevensbronnen en de verwerkingsvereisten van de gegevens.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page