top of page
Orange Table

Data Masking

Data masking houdt in dat bepaalde gegevens in een dataset worden vervangen door andere gegevens, zodat de echte gegevens niet zichtbaar & herleidbaar zijn.

Eenvoudig uitgelegd.

Data Masking

Data masking houdt in dat bepaalde gegevens in een dataset worden vervangen door andere gegevens, zodat de echte gegevens niet zichtbaar & herleidbaar zijn. Dit wordt vaak gedaan om te voorkomen dat vertrouwelijke of persoonlijke informatie wordt blootgelegd wanneer de dataset wordt gedeeld of gebruikt voor test- of analyse doeleinden.


De vervangingen die worden gebruikt, kunnen willekeurige waarden zijn of andere, niet-vertrouwelijke gegevens die op de echte gegevens lijken. De uitdaging zit hem vaak erin dat de vervangingen wel realistisch moeten blijven en dat de relaties intact blijven, zodat de dataset bruikbaar blijft voor analyse.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page