top of page
Orange Table

Data cleansing

Data cleansing is het proces van het opschonen en verbeteren van data, met het doel om ervoor te zorgen dat de datakwalitatief hoogwaardig is en geschikt is voor gebruik.

Eenvoudig uitgelegd.

Data cleansing

Data cleansing is het proces waarmee data geschoond en verbeterd wordt zodat de datakwaliteit omhoog gaat. Soms wordt data cleansing ook wel data cleaning of data scrubbing genoemd. Het is vaak onderdeel van een ETL of data wrangling proces. Alle hebben ze hetzelfde doel om de bekende zin "Garbage in, Garbage out" voorgoed de deur te wijzen.


In het kader van data analytics kan data cleansing bijvoorbeeld worden gebruikt om fouten of onvolledige data te detecteren en te corrigeren, om duplicaten te verwijderen en om data te standardiseren zodat deze op een consistente manier kan worden gebruikt in analyses.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page