top of page
Orange Table

CDAO

CDAO staat voor Chief Data and Analytics Officer. Een CDAO heeft een breder verantwoordelijkheidsgebied dan een CDO en is daarmee in staat om meer impact met data te maken.

Eenvoudig uitgelegd.

CDAO

CDAO staat voor Chief Data and Analytics Officer. Een CDAO is iemand die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en uitvoeren van de data- en analysestrategie van een organisatie. Daarnaast richt de CDAO zich op het verbeteren van de bedrijfsprestaties door middel van het gebruik van data.


De rol van CDAO is vooral belangrijk geworden naarmate organisaties steeds meer afhankelijk zijn geworden van gegevens om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. CDAO's helpen organisaties om gegevens te gebruiken om waardevolle inzichten te verkrijgen en concurrentievoordeel te behalen. Ze spelen ook een cruciale rol bij het bepalen van de juiste technologieën en tools die nodig zijn voor het beheer en de analyse van gegevens. Een CDAO kan rapporten aan de CIO, maar rapporteert vaak aan de CFO of zelfs de CEO.


Verschil tussen CDO & CDAO

Een CDO (Chief Data Officer) en een CDAO (Chief Data and Analytics Officer) zijn beide senior executives die verantwoordelijk zijn voor het beheer van gegevens binnen een organisatie. Het belangrijkste verschil tussen de twee is hun focus en verantwoordelijkheden. Een CDAO heeft een breder verantwoordelijkheidsgebied dan een CDO en is daarmee in staat om meer impact met data te maken.


Een CDO is in het algemeen verantwoordelijk voor het beheer van gegevens als bedrijfsmiddel. Dit omvat het beheren van gegevenskwaliteit, -beveiliging en -privacy, het ontwikkelen van beleid en procedures voor het beheer van gegevens, en het zorgen voor naleving van wettelijke voorschriften. Een CDAO daarentegen is gericht op het gebruik van gegevens om waarde te creëren voor de organisatie. Naast het beheren van gegevens, richt de CDAO zich ook op gegevensanalyse en -interpretatie.


Een van de meest gehoorde redenen waarom CDO's maar beperkt succesvol zijn binnen organisaties is omdat de toegevoegde waarde voor de business te beperkt is. Dit bezwaar wordt weggenomen door de rollen van een CDO (Chief Data Officer) en CAO (Chief Analytics Officer) te combineren tot CDAO. Elke organisatie geeft in de praktijk een eigen invulling aan deze rol.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page