top of page
Orange Table

NIS 2.0

De NIS2-richtlijn richt zich op risico's die netwerk- en informatiesystemen bedreigen, zoals cyberbeveiligingsrisico's.

Eenvoudig uitgelegd.

NIS 2.0

De NIS2-richtlijn is een set van regels en voorschriften met als doel de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen te verbeteren. Het is gericht op het versterken van de weerbaarheid van essentiële dienstverleners en digitale dienstverleners tegen cyberdreigingen.


De richtlijn legt specifieke eisen op aan organisaties die essentiële diensten leveren, zoals energiebedrijven, transportbedrijven, financiële instellingen en gezondheidszorgaanbieders. Het geldt ook voor digitale dienstverleners zoals online marktplaatsen, cloudproviders en zoekmachines.


Deze regels stellen organisaties verplicht om passende maatregelen te nemen om de risico's op cyberaanvallen te verminderen. Ze moeten incidenten melden aan de juiste instanties en voortdurend werken aan het verbeteren van hun beveiligingssystemen en -praktijken.


Het uiteindelijke doel van de NIS2-richtlijn is om ervoor te zorgen dat essentiële dienstverleners en digitale dienstverleners beter voorbereid zijn op en beter kunnen reageren op cyberaanvallen. Dit helpt de impact van dergelijke aanvallen te beperken en de betrouwbaarheid en veiligheid van onze netwerken en informatiesystemen te waarborgen.


NIS1 was de eerste versie van de richtlijn voor netwerk- en informatiebeveiliging die gericht was op het verbeteren van de beveiliging van kritieke infrastructuren. NIS2 is de opvolger van NIS1 en is breder van toepassing. Het heeft strengere eisen en richt zich op zowel essentiële dienstverleners als digitale dienstverleners. Het doel van NIS2 is om de weerbaarheid tegen cyberdreigingen te vergroten.

Afscheid nemen van complexiteit?

Onze oplossing, de Intelligenthive, zorgt ervoor dat je je niet meer druk hoeft te maken over het bijhouden van alle data ontwikkelingen, termen & technieken.


Benieuwd? Bekijk dan verderop de interactieve tour en vraag vandaag nog een demo aan om te leren hoe wij je afscheid laten nemen van deze complexiteit.

Bekijk hieronder de interactieve demo

Ervaar het zelf.

Start jouw datareis met een interactieve tour of plan een persoonlijke demo in

Meer informatie over de Intelligenthive dienst vind je hier

Plan een demo in

Bedankt voor je demoaanvraag.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Homepage banner.jpg

Let's talk!

Wil je meer weten over dit onderwerp?

bottom of page