top of page
Didier voor in banner (breed).png

Taliesin Salomonson

Power BI Consultant

Taliesin Salomonson werkt sinds november 2023 bij Beeminds als Power BI Consulant. In deze rol houdt hij zich bezig met veel verschillende aspecten van de data reis bij onze klanten. Van de implementatie van een datastrategie tot data management en -governance en het bouwen van Dashboards.  Taliesin is tweetalig opgegroeid en voelt zich prima thuis in internationale culturen.

Bewust gekozen voor Beeminds

Binnen Beeminds krijg ik alle ruimte en mogelijkheden om deze ontdekkingsreis te ondergaan. Dit vind ik fijn omdat er binnen de data wereld enorm veel richtingen zijn en ik nog aan het ontdekken ben welke richting mijn passie het meest ligt.

Ontdekkingsreis naar passie en ervaring

De opdrachten en projecten waar ik mij mee bezig houd hebben snijvlakken met bijvoorbeeld Data Engineering, Business Intelligence, Modelleren, Visualiseren en nog veel meer. Bovendien hebben mijn collega’s bordenvol kennis en ervaring en staan zij altijd klaar om mij te begeleiden en mijn vragen te beantwoorden.

“Bij Beeminds krijg je de kans om verschillende aspecten van de data wereld te verkennen en te ontdekken waar je passie ligt.

Data wizzards in een Microsofthuis

Beeminds maakt voornamelijk gebruik van het Microsoft Azure platform en alle diensten en producten die Microsoft aanbiedt met betrekking tot data management. Zo ben ik de ene week bezig met een project waar ik dashboards en rapportages maak in Power BI en ben ik de andere week data integraties aan het uitvoeren met behulp van PySpark in Synapse Studio of Fabric. Om een goede fundering te krijgen in deze vaardigheden behaal ik hier ook de relevante certificeringen voor, wat goed bij draagt aan mijn ontwikkeling.

Kennis direct in de praktijk brengen

Zelf draag ik hier ook aan bij, want naast het continue waarde leveren voor de klant ben ik zelf ook dicht betrokken bij de doorontwikkeling van de Intelligenthive. Zo ben ik bezig met het bouwen van het DataOps dashboard, dat wij en de klant gaan gebruiken voor het monitoren van de data pipelines en transformaties.

Deze dynamiek zorgt ervoor dat ik continue wordt uitgedaagd en zaken vanaf verschillende invalshoeken kan bekijken. Wat hier ook aan bijdraagt is de mogelijkheid om flexibel te kunnen werken. Zo zijn er dagen waarop we gezamenlijk op kantoor of bij de klant zijn om concreet een plan van aanpak uit te stippelen en zaken af te stemmen, en dagen waarop ik vanuit huis werk om volledig de diepte in te gaan op een specifiek onderwerp.

Klein team, grootste dingen

Ondanks dat we werken in een relatief klein team, doen we grootste dingen. Dit is terug te zien aan de partijen met wie wij al samen werken en de snelheid waarmee wij onze invloed uitbreiden. Het doel hiervan is hoogwaardige data voor iedereen beschikbaar te maken door de complexiteit die hierbij komt kijken uit handen te nemen, oftewel ‘data als water uit de kraan’ te realiseren.

Taliesin Salomonson Beeminds 4x4-BG.png

Meer weten over werken bij Beeminds?

Ik vertel je graag alles over mijn ervaringen 

bottom of page